Grupurile Meridiam și E-INFRA anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea infrastructurii de fibră optică din București

București, 23 Decembrie 2021 – Grupurile Meridiam și E-INFRA anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea infrastructurii de fibră optică din București

Meridiam și E-INFRA prin Direct One SA, au intrat într-un parteneriat prin Netcity Telecom (Netcity), companie care dezvoltă și administrează infrastructura subterană de fibră optică și conducte pentru telecomunicații din Capitală.

Activitățile Netcity includ proiectarea, construcția și administrarea rețelei de canalizații de fibră optică de pe teritoriul Municipiului București, îmbunătățind astfel siguranța și peisajul urban prin migrarea în subteran a rețelelor de cabluri aeriene. Prin acest parteneriat, Meridiam a dobândit jumătate din acțiuni, cele două părți asigurând împreună managementul și strategia companiei, agreând dezvoltarea accelerată a rețelei Netcity.

Alăturarea celor doi parteneri strategici din domeniul infrastructurii digitale va maximiza potențialul de dezvoltare și management al unei infrastructuri moderne, la cele mai înalte standarde. Aceste schimbări urmăresc să contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (UNSDGs) aducând un impact pozitiv asupra:

  • cetățenilor municipiului București, prin conectivitate digitală sporită și mai sigură (SDG #8), acces flexibil, disponibilitate ridicată și calitate a serviciilor de telecomunicații;
  • municipalității, cu venituri suplimentare la bugetul local, o infrastructură urbană modernă și durabilă (SDG #9) și un control sporit asupra infrastructurii de suport pentru telecomunicații;
  • operatorilor de telecomunicații, susținând redundanța și siguranța rețelei (SDG #11), printr-o acoperire optimă și timp de reacție rapid, asigurând astfel că această infrastructură răspunde cel mai bine nevoilor orașului.

Infrastructura metropolitană dezvoltată de Netcity este disponibilă în mod egal, transparent și nediscriminatoriu tuturor companiilor și operatorilor de telecomunicații care activează sau doresc să presteze servicii pe teritoriul Bucureștiului. Astăzi, rețeaua subterană Netcity acoperă peste 1.760 km pe principalele artere din București și conectează peste 30.000 de clădiri din oraș. Rețeaua este în continuă dezvoltare cu scopul de a atinge o acoperire extinsă a zonei metropolitane București în următorii ani.

Matthieu Muzumdar, Meridiam Chief Operating Officer Europa, a declarat: „Suntem încântați de acest parteneriat inovator, care este și prima noastră investiție în România. Acest proiect va facilita atragerea de investiții în industria digitală din București și va asigura dezvoltarea de soluții urbane pentru a crește calitatea vieții în Capitală.”

Sectorul infrastructurii de telecomunicații evoluează rapid iar noi trebuie să fim în fruntea acestei transformări. Suntem încrezători că parteneriatul cu Meridiam va aduce beneficii majore proiectului Netcity și, implicit, capitalei României. Încrederea este reflectată de dimensiunea si potențialul proiectelor noastre actuale și viitoare”, a declarat Teofil Mureșan, Președinte și CEO E-INFRA.

În parteneriat cu Meridiam, atenția noastră se va concentra pe extinderea infrastructurii subterane de telecomunicații, fiind pe deplin conștienți de impactul social și de mediu al migrării cablurilor de telecomunicații în subteran, precum și de importanța asigurării unor servicii broadband rapide și stabile”, a adăugat Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.

Meridiam are o experiență demonstrată și relevantă în sectoarele de infrastructură transformațională și fibră optică. Compania construiește în prezent rețele complexe de fibră optică în Germania și Austria și dezvoltă proiecte similare în Statele Unite ale Americii și Canada.

Consultanții juridici pe tranzacție au fost Țuca, Zbârcea & Asociații pentru E-INFRA și  RTPR pentru Meridiam.

Despre E-INFRA

E-INFRA este un grup de companii românești, active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, care deține: Netcity Telecom, companie care dezvoltă și operează infrastructura metropolitană de fibră optică din București,  Direct One, operatorul celei mai extinse rețele naționale neutre de fibră optică interurbană, dar și Electrogrup și Nova Power & Gas. Grupul E-INFRA, cu aproape 600 de angajați și o cifră de afaceri  anuală de peste 120 de milioane de EURO, are misiunea de a susține calitatea vieții oamenilor, prin dezvoltarea de infrastructură modernă. Pentru a atinge acest scop, E-INFRA și-a diversificat investițiile și expertiza în domeniul integrării și al operării de infrastructură de telecomunicații, producția de energie verde, operarea și integrarea de infrastructură energetică și civilă.

Despre Meridiam

Meridiam a fost fondată în 2005 de Thierry Déau cu convingerea că alinierea intereselor dintre sectorul public și cel privat poate oferi soluții critice la nevoile colective ale comunităților. Meridiam este o societate independentă de investiții de interes public, în conformitate cu dreptul francez, și un administrator de active. Firma este specializată în dezvoltarea, finanțarea și managementul pe termen lung al infrastructurii publice durabile în trei sectoare principale: mobilitate sustenabilă, servicii publice critice și soluții inovatoare cu emisii reduse de carbon. Cu birouri în Addis Abeba, Amman, Dakar, Istanbul, New York, Luxemburg, Paris, Toronto, Viena, Libreville și Johannesburg, Meridiam administrează în prezent un capital de 18 miliarde USD și peste 100 de proiecte. Compania este certificată ISO 9001: 2015, Advanced Sustainability Rating (Rating de Sustenabilitate Avansată) și ISO 37001 Certificare Anti-Corupție și aplică o metodologie proprie de guvernanță corporativă, de mediu și socială (ESG) și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale Națiunilor Unite.

Start typing and press Enter to search

This site is registered on wpml.org as a development site.