Netcity Telecom semnalează importanța migrării rețelelor aeriene în subteran, pentru îmbunătățirea aspectului urban și creșterea siguranței comunicațiilor electronice din București

București, 21 aprilie 2021 – Ca urmare a informațiilor recent apărute în spațiul public privind situația cablurilor aeriene din București, compania Netcity Telecom dorește să facă următoarele clarificări:

  1. Discuțiile despre migrările în subteran ale cablurilor aeriene deținute de operatorii de telecomunicații se referă la cei peste 500km de rețea Netcity complet funcțională, construită începând cu 2018, pentru care operatorii înregistrează întârzieri ce depășesc 2 ani în migrarea rețelelor proprii în subteran și dezafectarea cablurilor aeriene. Întârzierea acestor migrări, peste termenul maxim de 4 luni prevăzut legal, îngreunează extinderea proiectului Netcity și expune bucureștenii la riscul întreruperii serviciilor.
  2. Tarifele de închiriere ale rețelelor subterane Netcity sunt tarife reglementate de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare Comunicații.
  3. Infrastructura Netcity este construită exclusiv din fonduri proprii ale Netcity Telecom, Primăria Municipiului București încasând redevențe în cuantum de 12% din venituri.
  4. Din cei peste 1.750 km de canalizație subterană, pentru circa două treimi, cablurile aeriene au fost deja dezafectate de pe stâlpi, îmbunătățind aspectul urban al majorității arterelor Capitalei, incluzând atât bulevarde centrale, precum Unirii, Magheru, Kiseleff, dar și căi majore de acces în oraș, precum Iuliu Maniu, Giurgiului sau Petricani.

Start typing and press Enter to search

This site is registered on wpml.org as a development site.