Netcity Telecom S.A. a semnat contractarea unui împrumut sindicalizat de la BCR și BRD pentru finanțarea proiectului Netcity

București, 29 aprilie 2022

Netcity Telecom a securizat componenta financiară a proiectului Netcity și a contractat un împrumut în valoare de 55.000.000 Euro pentru a refinanța în procent de 100% datoria existentă la nivel de proiect și pentru a finanța extinderea continuă a rețelei subterane de telecomunicații prin fibră optică din Capitala României.

Structurarea acestui nou pachet de finanțare pe termen lung a companiei  este, de asemenea, adaptată pentru obiectivele și nevoile de dezvoltare continuă ale proiectului Netcity. Extinderea rețelei va ajuta compania și Municipalitatea să își atingă obiectivele legate de concesiune, precum creșterea rezilienței orașului, aspect de asemenea aliniat cu obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale companiei.

Finanțarea a fost realizată printr-un credit sindicalizat de tip club loan în valoare de 55.000.000 euro, asigurat de Banca Comercială Română și BRD Groupe Societe Generale, care acționează împreună ca aranjori principali mandatați și creditori. BCR este, de asemenea, agent de documentare și garanții, iar Erste Group Bank este agent de facilitate.

Astăzi, rețeaua subterană a Netcity de peste 1.760 km acoperă principalele artere din București și conectează peste 30.000 de clădiri din oraș. Rețeaua va fi în continuă dezvoltare, cu scopul de a dubla acoperirea în următorii patru ani și de a atinge o arie și mai extinsă a zonei metropolitane București în perioada următoare.

 

Despre Netcity Telecom S.A.  

Netcity Telecom S.A. a fost fondată în 2007 pentru construcția și operarea rețelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului București „Netcity” și facilitarea mutării cablurilor aeriene în subteran.

Proiectul Netcity aduce beneficii importante pentru București prin crearea unei rețele de telecomunicații subterane sigure și moderne, astfel încât locuitorii să beneficieze de servicii la cele mai înalte standarde. Printr-o investiție 100% privată, rețeaua Netcity este prima și cea mai mare rețea de acest tip din România, fiind de circa 10 ori mai extinsă decât cele mai mari rețele comparabile din alte orașe. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina www.net-city.ro.

Start typing and press Enter to search

This site is registered on wpml.org as a development site.