Netcity: retea subterana sigura si stabila, construita dupa cele mai moderne standarde europene, cu un numar redus de incidente pe parcursul anului 2019

  • Doar 60 de incidente, pe segmente limitate la doar 46 de artere ale Capitalei, au afectat rețelele instalate de operatorii de telecomunicații, în 2019
  • 23 de incidente cauzate de lucrările edilitare de modernizare ale Capitalei au necesitat relocarea unor segmente de infrastructură
  • Nu sunt așteptate perturbări în livrarea serviciilor nici în contextul posibilelor fenomene meteorologice extreme anuntate pentru iarna aceasta 

București, 4 noiembrie 2019 – Reprezentanții Netcity Telecom SRL anunță astăzi ca tehnologiile moderne de constructie a rețelei metropolitane de fibră optică Netcity și-au demonstrat stabilitatea, siguranța și eficiența și pe parcursul acestui an și, la nivelul întregului București, au fost inregistrate doar 60 de incidente care au afectat, pe termen scurt, serviciile furnizate de operatori către clienții finali, pe 46 de strazi ale Capitalei.

De altfel, raportat la totalul celor 60 de incidente, 23 au fost cauzate de lucrări edilitare de modernizare ale Capitalei, care au impus relocarea segmentelor de infrastructură prezente în zonele respective. Alte cauze ale incidentelor înregistrate pe parcursul acestui an includ lucrările unor furnizori de utilități, plantările de copaci, reamenajările prin asfaltare sau betonare, dar și actele de vandalism.

Cu toate acestea, timpul mediu de reacție a fost rapid, iar acolo unde au fost necesare lucrări civile de anvergură, au fost oferite operatorilor soluții temporare pentru ca serviciile oferite către clienții finali să fie restabilite în cel mai scurt interval.

„Modernitatea și stabilitatea rețelei Netcity, atenția față de mediu și oameni au devenit realități concrete prin standardul de construcție de tip mini-șanț (mini-trenching), adoptat și promovat la nivel european și international drept soluția recomandată, sigură, minim invaziva și cu grad ridicat de siguranță operațională. Rețeaua Netcity nu este doar o alternativă legală pentru cablurile aeriene instalate fără autorizație pe stâlpi, ci este și o infrastructură care contribuie la modernizarea Capitalei, atât tehnologic cât și la nivelul infrastructurilor de utilități. Eforturile susținute de extindere a rețelei ne permit să oferim servicii de telecomunicații mai stabile ca niciodată în Capitală, astfel încât bucurestenii care beneficiază de racord Netcity au toate sansele sa treacă peste iarna grea anunțată cu zero impact asupra funcționalității serviciilor TV, internet sau telefonie”, declară Adrian Răcășan, CEO Netcity Telecom.

Raportat la numarul estimat de circa un sfert de milion de locuințe racordate, Netcity înregistrează o medie de doar 0,3 incidente per mia de locuințe, pe an, considerabil sub nivelul raportat de Consiliul Europei ca standard de industrie. Conform raportarilor europene, în Olanda, punct de reper ca avans tehnologic, numărul de incidente aduse rețelelor telecom de către lucrările publice este de 5,5 per mia de locuințe, pe an.

Pentru alinierea la cele mai noi practice in industie, Netcity utilizează standardul de execuție de tip mini-șanț (mini-trenching), standard de referință internatională, utilizat la scară extinsa în Europa și recomandat de ASRO, ONU – International Telecommunication Union, Comisia Europeana sau FTTH Council. Mini-șanțul a fost adoptat de Netcity în premieră în România și certificat de autoritatile naționale de standardizare, ca alternativă viabilă la vechile standarde ale decadelor anterioare, pretabile pentru rețelele de comunicații traditonale, dar neoptimizate pentru cerințele unei dezvoltări moderne.

Rețeaua Netcity este construită din fonduri 100% private și este disponibilă tuturor operatorilor de telecomunicații, care își pot reloca retelele aeriene în subteran. Infrastructura acoperă, deja, bulevardele si zonele turistice principale ale Capitalei, iar lucrările continuă să avanseze, cu preponderență pe străzile secundare.

Start typing and press Enter to search

This site is registered on wpml.org as a development site.