Precizari privind articolul din ziarul Financiarul (Compania UTI a blocat accesul operatorilor de cablu la reteaua Netcity), (05.07.2010)

UTI Systems şi Netcity Telecom au constatat informarea eronată a opiniei publice realizată în 27 iulie de publicaţia Financiarul, prin articolul Compania UTI a blocat accesul operatorilor de cablu la reteaua Netcity, şi transmit următorul drept la replică.

UTI Systems a fost singura entitate care şi-a asumat, în anul 2007, realizarea infrastructurii NetCity, proiect ce va aduce îmbunătăţiri considerabile nivelului şi calităţii vieţii cetăţenilor capitalei. La licitaţia organizată de municipalitate nu s-au prezentat şi alte companii.

Contractul a fost încheiat în conformitate cu legile în vigoare, concesiunea fiind acordată în condiţiile legii. Finanţarea este asigurată doar din surse private, nefiind vorba de o investiţie din bani publici.

Consiliul Concurenţei a indicat o serie de îmbunătăţiri privind cadrul legislativ care guvernează proiectul. Aceste îmbunătăţiri au fost transpuse în practică, cu respectarea legislaţiei în vigoare. De altfel, referitor la cadrul legislativ de desfăşurare a proiectului, ACC a înaintat obiecţii în justiţie şi în trecut, însă instanţa a dat câştig de cauză Municipalităţii.

Acţionând conform principiilor transparenţei şi tratamentului egal, Netcity Telecom, constructorul reţelei NetCity, a făcut publice, pe site-ul său: www.net-city.ro, detaliile proiectului, permiţând celor interesaţi accesul la toate informaţiile tehnice disponibile (proiectul tehnic, locaţiile în care se desfăşoară lucrări, proceduri şi specificaţii tehnice etc).

Privitor la ritmul de implementare a proiectului, facem precizarea că până la jumătatea anului 2009, cadrul legislativ al proiectului a fost contestat în justiţie, fapt de natură a împiedica atragerea investitorilor. Tot în anul 2009 s-au manifestat şi efectele crizei economice, deteriorând şi mai mult climatul investiţional. In aceste condiţii, Grupul UTI a susţinut financiar construirea proiectului Netcity.

Efectul investiţional se regăseşte în cei peste 82 de kilometri finalizaţi, concretizaţi în 4 bucle funcţionale, şi în cei 4,6 km care urmează a fi incluşi în următoarele bucle funcţionale.

Proiectul prevede finalizarea, în prima fază, a 900 km, termenul de dare în folosinţă fiind 31 decembrie 2012. Stadiul actual de desfăşurare a lucrărilor asigură premisele necesare pentru respectarea acestui termen.

Constatând existenţa diverselor opinii susţinute de Financiarul cu privire la existenţa unor tarife „ţinute la secret”, precizăm că toate tarifele sunt public disponibile tuturor celor interesaţi pe site-ul administratorului Netcity Telecom (www.net-city.ro).

Netcity Telecom este concesionarul reţelei NetCity, compania fiind înfiinţată de către UTI Systems în urma finalizării procedurilor de licitaţie şi de atribuire a contractului pentru realizarea reţelei metropolitane de fibră optică a Municipiului Bucureşti.

Start typing and press Enter to search

This site is registered on wpml.org as a development site.