Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. vezi detalii
 
Ne găseşti şi pe facebook!

Comunicate de presă - martie 2013

Punct de vedere al Netcity Telecom cu privire la acuzațiile de monopol și practicarea unor prețuri discriminatorii pentru închirierea infrastructurii de telecom  

21 martie 2013

Articolele apărute în ultimul timp în presă nu permit publicului să-şi formeze o opinie corectă faţă de proiectul Netcity, de necesitatea și avantajele acestuia, de condițiile tehnice, de beneficiile urbanistice și pentru cetățean ale proiectului, precum și față de corectitudinea cifrelor menționate de ANISP.

Bucureştiul a intrat în rândul altor capitale europene care au realizat proiecte similare, respectiv Amsterdam, Viena, Milano sau Stockhokm.

Declarațiile ANISP referitoare la proiectul Netcity și prețurile practicate pentru închirierea infrastructurii ne surprind, în condițiile în care o parte importantă a rețelelor operatorilor de telecomunicații, membri ai ANSIP, sunt amplasate ilegal în spațiu aerian din București, încărcând până la limita rezistenței fizice stâlpii regiei de transport București sau ai rețelelor de distribuție electrică. Dezvoltarea serviciilor de internet menționate de Președintele Bătrâneanu a avut loc și datorită dezvoltării fără precedent a rețelelor de telecomunicații, fără costuri de închirirere, autorizare sau ocupare a domeniului public. În aceste condiții, orice tarif pentru închirierea infrastructurii este mare pentru cei care continuă să folosească domeniul public fără a plăti taxe, în timp ce o parte a industriei a înțeles necesitatea folosirii unei infrastructuri legale.

În plus, deși eforturile de construire a unei infrastructuri performante ale Netcity și dezafectare de cabluri ale PMB sunt considerabile, operatorii aleg să reinstaleze în mod ilegal cabluri pe aceste trasee, sfidând hotărârile CGMB în vigoare și aducând, din nou, un prejudiciu de imagine orașului și proiectului, în detrimentul colegilor lor operatori care au înțeles proiectul și respectă normele în vigoare și clauzele contractuale.

citeste mai mult