Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. vezi detalii
 
Ne găseşti şi pe facebook!

Comunicate de presă - februarie 2009

 

Începe dezafectarea cablurilor aeriene: Prime Telecom este primul operator care va utiliza exclusiv reţeaua NetCity

13 februarie 2009

Prime Telecom, primul operator de telecomunicaţii care utilizează infrastructura Netcity a început dezafectarea cablurilor aeriene, 12 februarie, ora 12, în zona Bulevardul Unirii - intersecţie cu strada Lucian Blaga.

Etapa pilot a proiectului Netcity - reţeaua metropolitană subterană de telecomunicaţii - a fost finalizată la sfârşitul lunii noiembrie 2008 şi se întinde pe o lungime de 12 kilometri pe tronsonul Bulevadul Unirii (de la Piaţa Unirii pana la Piaţa Alba Iulia), Decebal, Mihai Bravu (între Piaţa Muncii şi Dristor), Dudeşti şi Burebista, la care se adaugă alţi 3 kilometri de branşamente.

Compania Netcity Telecom, responsabilă de crearea infrastructurii asociate subterane pentru telecomunicaţii a început ofertarea serviciilor către operatorii telecom din Bucureşti încă de pe 5 noiembrie anul trecut, pentru a pune la dispoziţie acestora timpul necesar pentru pregătirea logistică aferentă mutării cablurilor aeriene în subteran.

Până în prezent Netcity Telecom a semnat 14 contracte de închiriere a infrastructurii asociate pentru cabluri cu fibră optică. 

 


 

 

Proiectul Netcity este viu, iar primii operatori telecom din reţeaua Netcity îşi pun la dispoziţie serviciile

13 februarie 2009

Netcity Telecom infirmă afirmaţiile lui Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu: "Operatorii ridică din umeri, spun că reţeaua realizată până în prezent de firma UTI nu e funcţională şi că NetCity s-a născut mort". "Există tronsonul principal, dar derivaţiile de la acesta la locuinţe nu au fost făcute. Practic, nu există o alternativă reală la sistemul utilizat în prezent", a declarat Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu. Acesta a precizat că, în forma lui actuală, NetCity presupune ca reţelele principale să fie mutate în subteran, iar legăturile cu fiecare utilizator să fie realizate prin fibră optică, ceea ce ridică enorm costurile şi face serviciile inaccesibile pentru mulţi utilizatori."), conform căruia proiectul Netcity ar fi lipsit de fiabilitate. Precizăm că tubulatura subterană asociată pentru telecomunicaţii a fost finalizată încă de la sfarşitul lunii noiembrie 2008, iar în perioada scursă de atunci până în prezent, peste 14 furnizori importanţi de servicii telecom au încheiat contracte de închiriere pentru utilizarea infrastucturii subterane. 

Prima buclă funcţională Netcity se întinde pe o suprafaţă de 12 kilometri, cuprinzând bulevardele Unirii (între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia), Decebal, Mihai Bravu (între Piaţa Muncii şi Dristor), Dudeşti şi Burebista. De asemenea, 67 dintre clădirile situate în acest perimetru au fost branşate la magistrala principală. Derivaţiile de la branşamentele din clădire către apartamente nu sunt responsabilitatea NetCity. 

Primii operatori telecom care au închiriat infrastructura Netcity au început încă de ieri procesul de dezafectare a cablurilor aeriene şi mutarea lor în subteran, iar utilizatorii finali pot apela la serviciile de telecomunicaţii pe care aceştia le oferă.

Costurile serviciilor de telecomunicaţii pe care trebuie să le plătească utilizatorii finali depind de politica de marketing adoptată de fiecare furnizor în parte şi nu de Netcity Telecom. Chiria percepută de Netcity Telecom este de 85 de Euro, prin urmare comparativ cu tariful pe care operatorii îl plătesc în prezent.

Netcity Telecom oferă întreg suportul tehnic necesar furnizorilor de servicii de telecomunicaţii, astfel încât utilizatorii de internet, telefonie şi cablu să nu fie afectaţi de întreruperea conexiunilor datorate dezafectării reţelelor aeriene.