Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. vezi detalii
 
Ne găseşti şi pe facebook!

Comunicate de presă - aprilie 2013

Proiectului Netcity la finalul primei etape

15 aprilie 2013

Pe câte artere străzi și bulevarde a fost implementat proiectul NetCity până în prezent?

Netcity a fost implementat pe 369 de străzi și bulevarde mari complete și parțial pe 1133 de străzi, adică un total de 876 de kilometri Km de canalizație.

Când va fi gata toată infrastructura NetCity, câți kilometri va avea rețeaua?

Orașul Bucuresti este complex, cu zone foarte dens populate alternând cu zone periferice mai putin dense, cu zone industriale și zone de agrement. Rețeaua Netcity se dezvoltă începând dinspre „centru" spre „periferie", adică începând cu zonele cu densitate mare spre zonele cu densitate mică. Obiectul contractului de concesiune este acela de a realiza rețeaua Netcity pentru întreg orasul București în două etape.

Primă etapă a fost încheiată la termen, la sfârșitul anului 2012 și numără 876 km de canalizație, acoperind în principal zonele mai dens populate. Cea de a doua etapă va avea aproximativ 750 Km de rețea și se va realiza, conform contractului, pe baza unui nou studiu de fezabilitate care va specifica soluțiile tehnice și comerciale pentru zonele mai putin dense ale orașului. Contractul mai prevede și posibilitatea extinderii rețelei Netcity și în localitațile limitrofe Bucureștiului, în cazul în care limitele administrative vor fi extinse prin crearea Zonei Metropolitane București.